Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

 • Zölden jobb 2018

  Zölden jobb 2018

  A Föld felszínéről minden percben 36 futballpályányi erdő tűnik el; ezért az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés zöldpólós mozgalmat indított 2017-ben. Céljuk idén is, hogy felhívják a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára.

  Bővebben
 • WWF Föld Órája 2018

  WWF Föld Órája 2018

  A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

  Bővebben
 • Március 10. - Beporzók napja

  Március 10. - Beporzók napja

  Mindennapi betevő falatunk egy harmadához beporzó rovarokra van szükségünk. Az ELTE természettudományi karáról induló új kezdeményezés a beporzó állatok szorgos munkájának ünneplésére és segítésére szólítja fel a társadalmunkat. A Beporzók Napja egy új természetvédelmi jeles nap, hasonló a már nemzetközileg elfogadott Föld napjához. Az előbbi szerény, ám annál lelkesebb kezdeményezés az ELTE Természettudományi Karának Tudománykommunikáció szakáról indult. A mozgalom idén, Kárpát-medence szerte, különböző intézmények bevonásával szeretné mondanivalóját minél több emberhez eljuttatni. 

  Bővebben
 • Diákönkormányzati megbeszélés

  Diákönkormányzati megbeszélés

  Március 7-én Vida Péter tanár úr vezetésével összeült a DÖK.

  Bővebben
 • Farsang 2018

  Farsang 2018

  Farsang. Jelmezes forgatag és jókedv. A farsangi ünnepléseket és mulatozásokat sokan kedvelik. Vannak, akik szívesen és aktívan részt is vesznek benne, míg mások inkább csak lelkes szemlélőként járulnak hozzá az ünnep sikeréhez. Nincs ez másképp a Pálócziban sem.

   

  Bővebben
 • Fűts okosan! Vándorkiállítás

  Fűts okosan! Vándorkiállítás

  Március 5-9. napokon iskolánkban vált megtekinthetővé a Fűts okosan! vándorkiállítás. Iskolánk Pálóczi termébe helyeztük ki a kapott plakátokat, amiket a hét folyamán tekinthettek meg tanulóink.

   

  Bővebben
 • Forradalom a Pálócziban

  Forradalom a Pálócziban

  Az idei esztendőben ünnepeljük az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját

  Bővebben
 • Pénz7 2018

  Pénz7 2018

  Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. 2017-től az EMMI mint projektgazda, a tananyagot a tanév hivatalos rendjébe is beillesztette. A program bővülését támogatta a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Junior Achievement Alapítvány, mivel a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói alapismeretek élményalapú bemutatása is bekerült a programsorozatba.

  Bővebben
 • Pálóczisok az OSZKTV idei versenysorozatában

  A tavalyi esztendő sikerein felbuzdulva (a Pálóczi csapata az előkelő, hatodik helyezést érte el az OSZKTV országos döntőjében) az iskola diákjai ismét megmérették magukat az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen.

  Bővebben
 • 2018 tavaszi témaheteink

  2018 tavaszi témaheteink

  Iskolánkban tavasszal négy különböző témahét megvalósítására van lehetőség: 

  Bővebben

Hírek, információk


X