Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Pálóczisok az OSZKTV idei versenysorozatában

2018.03.19.

A tavalyi esztendő sikerein felbuzdulva (a Pálóczi csapata az előkelő, hatodik helyezést érte el az OSZKTV országos döntőjében) az iskola diákjai ismét megmérették magukat az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen.

A verseny első fordulójára február elsején került sor, ezúttal is helyben. A résztvevők három tantárgycsoportban versenyezhetnek, a mi diákjaink a komplex tantárgycsoportban indultak, ahol egyénileg oldottak meg egy feladatlapot. A szakközépiskolákban a közismereti tantárgyak némiképp háttérbe szorulnak a szakmai tantárgyak javára, de a verseny kiírói és pedagógus kollegáim is fontosnak tartják, hogy a szakközépiskolai diákok – akár későbbi továbbtanulásuk miatt is – ismereteket szerezzenek matematikából, kommunikációból vagy akár természetismeretből.

Az iskolai fordulóra készült feladatlap ezzel összhangban széles körű ismereteket „kért számon”, beleértve az informatikát, a földrajzot vagy a szövegértést és a szövegalkotást. Ebből a fordulóból hat diákunk jutott tovább a budapesti regionális fordulóba: Rácz László Péter(10.a), Vincze Zoltán(10.b), Csipkés István(10.a), Csinos Márk(10.a), Gattyán Erik(10.a) és Kisjuhász Richárd(10.b).

A regionális fordulót március 9-én rendezték meg, ahol diákjaink már csoportban dolgozhattak, együtt oldottak meg egy feladatlapot, illetve a felkészülés során együtt készítettek el egy projektfeladatot, melynek az volt a témája, hogy hogyan képzelik el a jövő mezőgazdászát.

A lezajlott fordulók után izgalommal várjuk az eredményeket!

Ezen a fórumon is szeretnénk megköszönni Kuris Árpád tanár úr kitartó lelkesedését, aki segítette a diákok felkészülését, és elkísérte őket a regionális forduló helyszínére.

 

                                                                                               Szabó Mária

Hírek, információk


X