Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Képzéseink

 
A HÍD programról szóló tájékoztatónkat ezen a linken tekinthetik meg
 
Szakiskolai képzés
Szakképzés keretében az OKJ szerint megszerezhető szakképesítések:
 
34 521 08 mezőgazdasági gépész – 3 év
Felvehető létszám: 66 fő
A képzés a szakképzési kerettantervekre és a szakiskolai közismereti programra épül, a helyi tantervnek megfelelő elméleti és szakmai gyakorlati oktatással, a mezőgazdaság szakmacsoportban.
Célunk olyan mezőgazdasági gépész szakemberek képzése, akik jártasak a mezőgazdasági erő-és munkagépek karbantartásában, javításában. Hibafelvételt, hibaelhárítást, beállítást, beszabályozást végeznek, ugyanakkor képesek üzemeltetési feladatokat is ellátni. A képzés során a fiatalok tanulnak mezőgazdasági és gazdálkodási ismereteket is. A gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételeket iskolánk biztosítja. A szakmai vizsgához szükséges mezőgazdasági vontatóvezetői jogosítványra a felkészítés a tananyag részét képezi, az első elméleti és gyakorlati vizsga ingyenes.
 
Szakképesítés-ráépülés
 
35 521 02 mezőgazdasági gépjavító – 1 év
Felvehető létszám: 33 fő
A szakma szakképesítés-ráépülésként a növénytermesztési gépüzemeltető, gépkarbantartó, a mezőgazdasági gépész és az erdészeti gépész végzettséggel rendelkező tanulóknak ingyenes.
Célunk olyan szakemberek képzése, akik képesek a mezőgazdasági erő és munkagépek, berendezések kezelésére, beállítására, karbantartására és javítására. Elvégzik a nagyjavításokat, átszerelik a mezőgazdasági gépeket a különböző szezonális munkákra. Ismerik és alkalmazzák a mérőműszereket, értenek a gépek hidraulikus rendszeréhez, az elektronikához.
 
34 811 04 szakács - 3 év
A képzés a szakképzési kerettantervekre és a szakiskolai közismereti programra épül, a helyi tantervnek megfelelő elméleti és szakmai gyakorlati oktatással, a vendéglátás-turisztika szakmacsoportban.
Célunk olyan vendéglátó szakemberek képzése, akik képesek a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kilakakítására és elkészítésére, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi szívonalon történő tálalására.
Tanulóink a szakmai gyakorlatot az iskola jól felszerelt tankonyháján csoportos formában, illetve a szintvizsga letételét követően tanulószerződéssel külső gyakorlati helyeken, gazdálkodó szervezeteknél, vállalkozóknál teljesítik.
 
Szakiskolások középiskolája – 2 év
Felvehető létszám: 40 fő
A szakiskolát végzett tanulók számára 2 év alatt nappali tagozaton biztosítja az érettségi vizsgára történő felkészítést. Megteremti az érettségi, a felsőfokú továbbtanulás, a munkaerőpiacon történő előnyösebb elhelyezkedés, illetve a további szakmai végzettség megszerzésének lehetőségét.
 
Aktuális felvételi tájékoztatónkat a 2018/2019-es tanévre innen tölthetik le.

Hírek, információk