Közép-magyarországi ASzC Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Víz világnapja

2016. március 23.

 

Intézményünkben az elmúlt években tesztekkel, papír alapú játékokkal, rejtvényekkel emlékeztünk meg a víz világnapjáról.

Idén igyekeztünk formabontó megemlékezést tartani. Természetesen nem maradhatott el a csapatos elméleti tudás összemérése. A feladatlapon olyan témákat érintettünk, mint a felhőtípusok, csíkászat, folyószennyezés, árvíz, régi idők kádjai vagy akár a kevés vízfelhasználással előállítható ételek. Találós kérdésekben sem volt hiány. Nyolc csapat mérte össze ilyen formán tudását. Itt a legtöbb pontot a 14. d osztály csapata szerezte.

Ami pedig az újdonságot illeti. Vízzel kapcsolatos ügyességi játékok is megrendezésre kerültek iskolánk udvarán. Az idő nem kedvezett ehhez, a gyerekek mégis kitartottak, nyolc csapat küzdött egymással.

Az első játékban négy főből álló csoportoknak kellett egy adott vízmennyiséget szívószállal egy edényből kiinni. A második megmérettetésnél egy tejes ládányi vízből kellett csapatonként öt főnek műanyag kiskanállal vizet szállítani egy pohárba pár méteres út megtételével nehezítve. A harmadik feladatban hat főnek kellett a vizet úgy egymás poharába tölteni, hogy minél több megmaradjon belőle és a minél gyorsabban végezzenek vele. A negyedik játék sok örömet okozott a szemlélődőknek. Egy párosnak egyik kezükben egy pohár vízzel tűbe kellett fűzni. Mégpedig úgy, hogy az egyikük csak a tűt foghatta, a másik pedig a csak cérnát, a víz pedig természetesen nem lötyöghetett ki.

A hűvös idő miatt a tervezett ötödik feladat elmaradt, fennállt a veszélye, hogy ott vizesek lettek volna a részvevők a játék végére. Egy megfázást viszont nem kockáztattunk meg a tavaszi szünet előtti utolsó napon.

A verseny győztese a 11. cd osztály csapat lett. Akik egy jutalomkirándulást nyertek, melynek része egy környékbeli ásványvíz gyártó cég üzemlátogatása. Gratulálunk nekik!

A Víz Világnapján készült fotóinkat galériánkban tekinthetik meg.

 
Örkény, 2016. április 14.

 
Roicsik Rita

 

 

Hírek, információk


X